Ben je 15 jaar of ouder en wil je babysitten voor de Gezinsbond? We willen je op een ludieke manier kennis laten maken met alle aspecten van de kinderoppasdienst.

instapdag

Wil je graag een centje bijverdienen? Is babysitten iets voor jou? Neem dan deel aan een instapdag voor beginnende babysitters. Na het volgen van deze instapdag kan je aan de slag als babysit van de Gezinsbond bij gezinnen in jouw buurt.

Jongeren vanaf 15 jaar kunnen deelnemen aan een instapdag voor beginnende babysitters.

Tijdens deze instapdag vertellen we je meer over de werking van de kinderoppasdienst van de Gezinsbond en leer je bij over creatief omgaan met kinderen, verzorging van kleine kinderen en EHBO, en hoe te reageren op onvoorziene omstandigheden… Daarna kan je aan de slag als babysit van de Gezinsbond bij gezinnen in jouw buurt.

ZATERDAG 15 FEBRUARI – STEVOORT
Uur: van 10u tot 16u
Plaats: Ontmoetingscentrum Steborg, Broekstraat 1, Stevoort
Kostprijs: €7 per persoon (drank en broodjes inbegrepen)

Inschrijven doe je via de plaatselijke coördinator van de kinderoppasdienst. Voor Nieuwerkerken kan dat via deze link.

De contactgegevens van deze persoon (buiten Nieuwerkerken) kan je opzoeken op www.gezinsbond.be bij Gezinsbond in je buurt – Kinderoppasdienst.
Wees er snel bij, de cursus is beperkt tot 40 deelnemers!

Praktisch

Doelgroep Jongeren (12j - 18j)
Voor wie? Iedereen
Prijs 7.00

De deelnameprijs voor deze instapdag bedraagt 7 euro. Hierin zitten alle vormingen en een broodjesmaaltijd en drankjes.

 

Heb je de instapdagen gemist en wil je toch graag een vorming volgen? Dan kan je zoeken naar een animatorcursus. Vaak voorziet het gemeentebestuur van je woonplaats een terugbetaling van het inschrijvingsgeld hiervoor op voorwaarde dat je je inschrijft om mee te helpen bij speelpleinwerking.

Voor een animatorcursus kan je o.a. terecht bij VDS speelplrein