Afdrukken
Categorie: Kinderoppasdienst

kinderoppas

Zoek je een kinderoppas als je af en toe naar een vergadering, een etentje of een feest wil?  Ben je er graag eens tussenuit met je partner, vrienden of familie? Dan staat onze kinderoppasdienst voor je klaar!

Onze dienst verschilt van een buitenschoolse opvang, crèche of onthaalouder door het occasionele karakter. Onze kinderoppassers zijn meestal studenten die heel graag met kinderen omgaan, dus geen gediplomeerde onthaalouders of kinderverzorg(st)ers.

De kinderoppasdienst wordt georganiseerd door je plaatselijke coördinator: een vrijwilliger. Zij probeert voor elke aanvraag tijdig een kinderoppas te vinden maar kan dit niet garanderen.

Afspraken

Uitsluitend gezinsbondleden kunnen van onze dienst gebruik maken. Lid worden kan via de afdeling of via www.gezinsbond.be/lidworden.

Schrijf je op www.kinderoppasdienst.be , volg hiervoor best ons stappenplan zodat je dossier zeker op de juiste plaats terecht komt.

Vraag tijdig een kinderoppas aan: minstens drie dagen vooraf!

Na afloop van elke kinderoppasprestatie vul je een prestatiebriefje in. Dit briefje is essentieel voor de verzekering!

Wat moet je weten als je een babysitter wenst?

  • Burgelijke aansprakelijkheid van de oppas
  • Lichamelijke ongevallen van de oppasser en van de kinderen
  • Materiële schade
  • Ongevallen op weg van en naar het gezin.

Enkele praktische afspraken

De kinderoppas zorgt enkel voor het welzijn van Uw kinderen:

Dat houdt niet hetzelfde in als het beroep van kinderverzorgster of huishoudster! Laat de oppasser weten waar hij/zij u kan bereiken en waar hij/zij de verwarming kan aan- of uitschakelen.Zorg voor een degelijke slaapgelegenheid bij overnachting: niet in de zetel; een matras of veldbed volstaan wel. Regel de verplaatsingen van de babysitter vooraf. De oppassers mogen in geen geval 's nachts alleen naar huis gaan, ook niet als ze dat zelf wensen ! Onze babysitters zijn allemaal studenten, dus enkel beschikbaar buiten de schooluren.

Tarieven klik hier