De Gezinsbond beschikt over een uitgebreid net van plaatselijke kinderoppasdiensten. Dankzij deze diensten kunnen jonge ouders familiale verplichtingen nakomen, boodschappen doen of eens gezellig een avondje uit.
Een babysit van de Gezinsbond is goed opgeleid en verzekerd.

Maak je babysit-afspraken digitaal. Onze afdeling NWk Limburg (Kozen, Nieuwerkerken, Wijer, Binderveld, Kortenbos) werkt vanaf 1/1/2016 met een webtoepassing voor de kinderoppasdienst. Jouw babysit-afspraken verlopen bij de Gezinsbond digitaal. Wil je een babysitter aanvragen?

Volg dan deze stappen:

Stap1: Ben je al lid van de gezinsbond? Ga naar Stap 3.

Gebruik maken van de kinderoppasdienst van de gezinsbond is enkel mogelijk als lid van de gezinsbond. Je dossier is het vlugst in orde wanneer je het lidgeld cash betaald aan de coördinator van de kinderoppasdienst. In onze afdeling kan je terecht bij Sonja Smeets. Een tweede mogelijkheid is online via de site van de gezinsbond en dan kiezen voor knop online betalen. Je komt dan terecht op een pagina waar je met een gewone bankkaart kan betalen, een visakaart is niet nodig.

Hou er alleszins rekening mee dat het in orde brengen van je dossier enkele dagen kan duren, dus vraag tijdig info.

Stap 2: Stuur een bericht naar Sonja Smeets

Bezorg via het bericht je naam en adres en eventueel een lidnummer indien je al ooit lid geweest bent. De coördinator zal je lidmaatschap opvolgen en je contacteren zodra dit in orde is.

Stap 3: Schrijf je in op de webtoepassing

Als lid van de Gezinsbond kan je met je lidnummer en e-mailadres registreren op mijn.gezinsbond.be . Heb je nog nooit een profiel aangemaakt, ga dan door naar 'geen gebruikersprofiel' en doorloop de 5 stappen. Heb je een probleem? Dan vind je wellicht een antwoord bij 'hulp nodig'. De gegevens van je gezin (namen, adres, contactgegevens) vul je aan of wijzig je via 'Gezin & Lidmaatschap'. Voor je registratie in de kinderoppastoepassing ga je door naar het icoon kinderoppas.

Geef je gegevens in. Gezinnen met postcode 3850 komen automatisch terecht in afdeling NWK Limburg.

(Heb je een andere postcode en wens je kinderoppassers van onze gemeente? Accepteer dan de voorgestelde afdeling en voeg daarna met het plusje afdeling NWK Limburg toe.)

oppasdienst toevoegen

Stap 4: Stuur een bericht naar Sonja Smeets

Als je dossier in orde is, wordt je gezin zichtbaar voor de coördinator. Om er zeker van te zijn stuur je een bericht zodat dit kan gecontroleerd worden.

Stap 5: Kennismaking en activatie van je aanvraag

De coördinator spreekt met jou een datum af om kennis te maken en de werking uit te leggen. Je kan ook meer info vragen over de voordelen van de gezinsbond. Als alles duidelijk is, zal je gezin geactiveerd worden en enkele babysitters kunnen al aan je gezin gekoppeld worden.

Stap 6: Eerste aanvraag voor een oppas

Na activatie kan je een eerste aanvraag ingeven.

De webtoepassing stuurt automatisch een mailtje naar 1 of meer babysitters met de vraag of ze op het gewenste moment kunnen komen babysitten. De babysitter kan onmiddellijk de opdracht accepteren. Dit kan je ook opvolgen in de webtoepassing.

 

Voor veelgestelde vragen kan je dit document nalezen.