nieuwjaarke zoete 2017 FB

Lange tijd is er in Kozen en omstreken een traditie dat de kinderen huis aan huis gaan zingen om de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen. De laatste jaren is dit een beetje verwaterd. De kinderoppasdienst probeert deze traditie nieuw leven in te blazen.

Kinderen kunnen onder begeleiding van één of meerdere kinderoppassers een kleine wandeling op het Wouterveld maken. Inschrijven kan via dit formulier en kost 3 euro/kind (leden) - 6 euro/kind (niet-leden) hierbij inbegrepen is een koekje en een drankje.

We verwelkomen je graag om 13:00.

Denk aan algemeen warme kleding, handschoenen, een sjaal, een jas (aangepast aan het weer). We stellen veiligheid voorop. Breng je een fluovestje mee?

Sneeuw? Als het sneeuwt eventueel sneeuwlaarsjes meegeven. We gaan dan met de slee!. Geef extra kleding mee voor als ze zouden vallen en hun kleren nat zijn.

De kinderoppassers leren de kinderen het liedje aan en begeleiden de kinderen tijdens het wandelen. Bij elk huis wordt aangebeld en zingen de kindjes het liedje. Zij krijgen dan van de bewoners een koekje of een centje. De (groot)ouders kunnen de kinderen weer afhalen tussen 15:00 en 15:30.

Dit initiatief wil ook vereenzaming van mensen uit de buurt tegen gaan.

 

Locatie: Wouterveld 97